dilluns, 3 de març del 2008

NOMÉS UNA FRASE



"Perquè s'acabi el masclisme, la dona ha de canviar de mentalitat. Les dones transmeten i expandeixen la cultura patriarcal"


Shirin Ebadi.


Espero els vostres comentaris...

Imprimir aquesta entrada

20 comentaris:

Raquel ha dit...

la frase que has posat crec que es veritat que s'ha d'acabar el masclisme perquè sino kes dones pasem a un segon pla, i no es veritat que els homes siguin milllor que les dones ni molt menys. La dona a de queixar-se de que no se la valori i que perquè sigui dona no significa que no pugui fer el mateix que els homes, i qui sap a lo millor ho podem fer millor i tot.
Jo crec que la dona a despandir-se i cridar el mon senser que tenim molta cultura i que els homes poden aprendre de nosaltres, i que a ver si s'ha acaba duna vegada el masclisme, perque les dones estem fartes de que ens descriminin simplement ple fet de ser una dona.

juanm4 ha dit...

JO penso que no son les dones las que han de camviar de mentalitat, si no els homes perqué pensem que les dones son més devils o que som millors, això no es veritat només que cada un té mes experiencia o se lo fa mes fàcil fer-ho. Penso que les dones han de deixar de tenir por a que les maltractin. Es té que acabar el masclisme i començar una nova era d'igualtat.

Evelin ha dit...

La frase que han posat al blog...Es veritat ja que aquelles dones que són maltractades, tenen que deixar de tenir por, encara que sigui difícil. Perquè, si no diguen res que són maltractades i tot això, encara continuaran sent dones maltractades. Tenen que pensar per la seva vida, ja que si cada vegada són més apallissades, carraran més risc, i fins i tot les poden matar. Per això han de deixar de tenir por, encara que et costi i has de ser capaç de denunciar que et maltracten i així deixar de ser una dona MALTRACTADA.

Sandra ha dit...

Una dona maltractada no parla per por, o perquè se l'estima, però lo millor es parlar amb algú i denunciar-lo a la policia, també va ver comentar-lo amb les teves amigues perquè elles alumillor et poden ajudar, perquè elles es pensen que no ho tornaran a fer però una persona si fa una cosa després ho tornara a fer, no val l'excusa de que es per l'estrès el treball o perquè aquell dia tenia un mal dia ni que ha sigut sense voler. perquè la dona s'està jugant fins i tot la seva vida, pot arribar morir.

Andrea ha dit...

Una part de la frase diu que "la dona a de canviar la seva mentalitat", per mi això vol dir que la dona no a de tenir por al seus mal tractadors. Ella es mereix ser feliç i si ho vol ser a de denunciar-lo o pedi que algú l'hi ajudi.
La dona si estima al seu mal tractador i ell li pega, ella no li te que perdona perquè ell no es mereix ser estimat.
Si totes les dones denunciaren al seus agressors segur que hi hauria menys, perquè ells sabrien que elles no li tenen por i així no ho farien.
Totes les persones es mereixen ser felices.

alejandro ha dit...

Jo crec que les dones son mes llestes que els homes. I no tenen que pasar tot aixo que les fan.

judith ha dit...

Siempre empiezan por los reproches, los insultos, el desprecio, y acaban maltratando a sus mujeres.Ellas son victimas de su miedo hacia el fracaso, ya no saben como se sienten si como una mujer o como una basura.Cuando vivas una situación semejante lo primero que tienes que hacer es ir a denunciar, no tener miedo de lo que pueda pasar después.No mas maltratos hacia las mujeres.

Mariona ha dit...

La frase crec que es veritat, tenen que denunciar les maltractacions. Primer es comença per una simple baralla pero cada vegada va a pitjor fins que la dona es maltractada. La dona no te que callar-ho, te que fer alguna cosa perque això no es torni a repetir.

ivoops ha dit...

Creec que la gente t'endria que informar a la dona que denuciar avegades es la millor solucio.Pero les dondes tenen por a que el seus marits o parella lis maltractin si denuncian.Pero no es aixi crec que lo millor seria denunciar i separarse de la parella.

javier ha dit...

Les dones d'avui dia son maltratades pels seus marits o parelles.Pero cada vegada s'esta reduint mes les agresions cap a les dondes.A vegades les dones tenen por a denunciar o a queixarse,po a que el seu marit li pegui.Crec que les dondes tendrien que conciencierse que la denuncia i el divorci es la millor solució.

Mauser ha dit...

Em sembla que el que vol dir aquesta frase es que el masclisme no només es troba a la mentalitat dels homes, sinó també a la d'algunes dones, que potser, no ho saben. El masclisme té manifestacions tan tradicionals o tan subtils que se-n's fa dificil d'identificar.
Un exemple serien les manutencions, el fet que un home hagi de mantenir amb el seu sou a una dona de la que s'ha separat; es com dir que la dona no pot guanyar el seu sou i ha de dependre d'algú, malgrat aixó, moltes dones se senten en el dret de ser mantingudes.

Anònim ha dit...

Per que s'acavi el masclisme no sol té que canvia l'home, també la dona. La dona transmet, a l'hora d'educar els fills, una cultura masclista i si volem canviar la societat hem de començar a ensenyar noves iniciatives.

litus ha dit...

Hi ha una part de la frase que diu això: "la dona a de canviar la seva mentalitat" i això jo crec que s veritat que no tots els homes son iguals peroò la majoria es creu supeior a la dona, jo crec que la dona ha de tenir un paper igual que el del home i no a de deixar que els homes els dominin s'hi no acaba sent gairabé una maltractació. I si una dona es maltractada que demani ajuda i que no es tanqui a casa amb el seu marit i no ho digui a ningú

Anònim ha dit...

Jo crec que la frase te molta rao, les dones s'aurien d'expandir, per a que els homes que pensin que les dones están per sota, sapiguen el que son les dones. Potser si que son més devils de força, però podem ser més bones en altres coses, per això s'auria d'acabar el masclisme.
Jo crec que tothom auria de tenir les mateixes oportunitats en tot, sigui el que sigui.

Beceberto ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Beceberto ha dit...

Paso a comentar y analizar la frase:

"Perquè s'acabi el masclisme, la dona ha de canviar de mentalitat. Les dones transmeten i expandeixen la cultura patriarcal"

Es cierto que la mujer tiene que cambiar su mentalidad, pero el hombre tiene mucha mas culpa que la mujer. También es cierto que la mujer expande la cultura patrialcal. A eso solo tengo que alegar que no es cierto, no todas las mujeres transmiten y expanden la cultura patrialcal, las que lo hacen (No es que sean una mayoria) o bien estan acostumbradas y no saben que viven en una cultura de machismo, o bien les gusta vivir en una cultura asi, ya que es muy cierto que hay mujeres a las que les gusta vivir asi, y es su derecho decidir si quieren o no vivir asi.

Conclusión: Esta frase no es del todo cierta, ya que parece como si la culpa del machismo fuera de las mujeres, y eso es mentira.

Saludos.

Mateo ha dit...

Penso que depèn de les dones el masclisme i no dels homes, perquè les dones han de marcar els límits. Són les que, primordialment, eduquen als fills i des de ben petits els hi han de fer saber que al món és d'homes i dones per igual, amb respecte, amor, equilibri, convivència...

Alba Martínez ha dit...

Crec que el que vol dir la frase es que la cultura patriarcal es a dir el fet que en una casa mani l'home no només la transmet l'home si no que la dona al deixarse manar i moltes al no fer el que creuen i preguntant-ho tot al seu marit també la afavoreixen. Crec que tots hem de canviar de mentalitat, ja que en aquesta societat es diu molt que ens estem integrant en una societat tan matriarca com patriarca però avegades hem de mirar al nostre voltant: quantes dones hi havia com a candidates per a les eleccions generals? Quantes dones son directores de centres d'educació, sanitat, etc. Simplement ens hem de contestar a preguntes com aquestes per donarnos compte de coses com que els politics, que a les seves campanyes sempre hi cau aquell comentari de que s'integrarà a la dona encara més a la societat, no apollen al cent per cent la seva campanya ja que al parlament hi ha molt poques dones. Hi ha un llibre que m'he llegit moltes vegades ja que m'encanta el tema que és el "Diari blau de la Carlota" de Gemma Lienas en que parla de la violencia de sexe, familiar i escolar. Os convido a tots a que el llegiu.

Anònim ha dit...

JO crec que tal i com diu la frase, les dones han de canviar de mentalitat i pensar que elles no depenen del homes i que poden viure sense ells, tant com dependre del seu sou com del abusos, tot i així canviar de mentalitat no ho soluciona tot perquè no només ha de canviar la mentalitat de la dona sino també la mentalitat de l'home.

andreitta ha dit...

Crec que aquesta frase te raó, les dones també tenim que pensar en el bé de nosaltres i arrigar-nos, perque hi han moltes dones que no denuncien per por i acaven perdent la seva vida en pocs dies.